JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

DRAM-muistien hinnat ehtivät nousta yli kaksi vuotta putkeen, mutta nyt on toinen ääni kellossa. Samalla kun markkinoille tuodaan yhä nopeampia piirejä, sirujen hinnat ovat luisussa. Tähän asti hinnat ovat ensimmäisen neljänneksen aikana tulleet alas on 30 prosenttia.

DRAMeXchangen mukaan 30 prosentin pudotusta ei ole DRAM-markkinoille nähty sitten vuoden 2011. Valmistajien osalta tämä näkyy jo niin, että vuosineljännessopimusten sijaan toimituksista sovitaan enää kuukausi eteenpäin.

Toissa vuonna DRAM-markkinat kasvoivat 77 prosenttia ja viime vuonna 39 prosenttia. Tämä nosti Samsungin puolijohdemarkkinoiden ykköseksi ohi Intelin, joka oli hallinnut markkinoita prosessoreillaan yli 20 vuoden ajan.

Nyt Samsung joutunee menettämään piikkipaikkansa muistien hintojen laskiessa. Yhtiö yrittää itää myyntiä yllä esittelemällä jatkuvasti uusia, edistyneempiä ja myös kalliimpia muisteja. Uusin tulokas on 8 gigabitin DDR4-piiri, joka on valmistettu aiempaa tiheämmässä prosessissa.

Samsung ei enää ilmoita prosessisukupolviaan tarkasti. Nyt se puhuu kolmannen polven 10nm-luokasta eli viivanleveys on 10 ja 10 nanometrin välissä. Kyse on jo lähes 10 nanometrin prosessista.

Uutuuspiirin volyymituotanto alkaa tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Ensiki uutuusmuisti ehtii palvelimiin ja tehotyöasemiin.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Periscope cameras are the next big thing. Huawei P30 Pro shows the way. Others will surely follow. @HuaweiMobileFI https://t.co/2p9I8gRK1Y
ETN_fi Speed up your RF design with virtual antennas! Virtuaaliantenni nopeuttaa RF-suunnittelua https://t.co/jFw1nzMrkK
ETN_fi Tosibox signs a sales partner in Chile and Peru. https://t.co/XyuIabmHrm
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0ECF template