JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

BUSINESS

 • Nokia irtisanoo taas: nyt uhan alla 350 paikkaa Suomessa

  Nokia suunnittelee lisätoimenpiteitä toimintojensa tehostamiseksi Suomessa osana maailmanlaajuista uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaansa. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut, joiden arvioidaan johtavan noin 350 työpaikan vähennykseen Suomessa tämän vuoden aikana.

 • Qualcomm maksoi Applelle miljardin piirisopimuksesta

  Entiset parhaat kaverukset Apple ja Qualcomm keskustelevat nyt juristien välityksellä ja kiistan aikana on paljastanut myös entisiä liikesalaisuuksia. Qualcommin pääjohtaja Steve Mollenkopfin mukaan yhtiö maksoi vuonna 2011 miljardi dollaria saadakseen Snapdragon-kantataajuuspiirit Applen iPhone-puhelimiin.

 • CGI aikoo palkata tuhat nuorta IT-osaajaa

  IT-palveluyhtiö CGI rekrytoi Suomessa 1000 uutta nuorta osaajaa tämän vuoden aikana. Nyt 3700 työntekijää 18 paikkakunnalla työllistävä yritys kutsuu IT-alan nuoret osaajat Helsinkiin Future Talent -tapahtumaan 25.1.2018. Tapahtumassa on tarjolla 100 työpaikkaa eri puolilta Suomea.

 • Apple tajusi viimein, ettei hintoja voi loputtomasti nostaa

  Mikään ei kestä ikuisesti. Applen antama tulosvaroitus on saanut analyytikot jo vertaamaan sitä Nokiaan, jonka kohtalo kännykkäbisneksessä on hyvin tiedossa. Aivan Nokian tiellä Apple ei tietenkään ole, mutta pääjohtaja Tim Cook näyttää nyt tajunneen, ettei markkinoille voi loputtomasti tuoda uusia, aina aiempia kalliimpia laitteita.

 • Kiinalaiset valtaavat patenttitilastoja

  USPTO:n eli Yhdysvaltain patenttiviraston mukaan IBM oli totuttuun tapaan viime vuoden ahkerin patentoija ennätyksellisellä 9100 patentillaan, mutta kiinalaisyritysten osuus on noussut selvästi muiden maiden osuuksien laskiessa.

 • Puolijohteissa rikottiin 400 miljardin euron haamuraja

  Puolijohteita myytiin viime vuonna 476,7 miljardilla dollarilla eli nykykurssilla noin 415 miljardilla eurolla. Lukema on uusi alan ennätys. Valmistajien listalla Samsung repi lisää eroa Inteliin kännykkäpuolen ongelmistaan huolimatta.

 • Hydoring tilasi Pekotekilta digitaaliset pintakäsittelylinjastot

  Reijolalainen teollisuuden pintakäsittelyjärjestelmiä ja -laitteita valmistava Pekotek Oy toimittaa aivan uudenlaiset digitaaliratkaisuja sisältävät pintakäsittelylinjastot johtavalle kotimaiselle hydrauliikkavalmistajalle Hydoring Oy:lle. Pintakäsittelylinjastot siirtävät Hydoringin uusien digitaalisten ratkaisujen ja teollisen internetin hyödyntäjänä alan paalupaikalle.

 • Dell EMC saa uuden vetäjän Suomeen

  Dell EMC:n Suomen toimitusjohtajaksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Antero Sarén. Hän aloittaa tehtävässään 4.2.2019. Sarén siirtyy tehtävään virtualisointiin keskittyneeltä VMwarelta, jonka Suomen maajohtajana hän on toiminut menestyksekkäästi kolmen vuoden ajan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2