JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuonna 2020 maailmassa on 20 miljardia verkottunutta laitetta n.s esineiden internetissä. Tai 50 miljardia, riippuu ennustajasta. IDC ennustaa, että jo kahden vuoden kuluessa 90 prosenttia maailman IT-verkoista on joutunut IoT-tietovarkauden kohteeksi.

Luku on hätkähdyttävän suuri. Samalla se osoittaa, miten tärkeä osa tietoturva on tulevia IoT-verkkoja. Kun muistaa taannoisen Stuxnet-tapauksen, on naiivia kuvitella ettei verkkorikollisilla olisi keinoja hyödyntää käytännössä mitä tahansa verkkoon liitettyä laitetta.

IDC ennustaa myös, että viiden vuoden kuluttua 90 prosenttia kaikesta IoT-laitteiden keräämästä datasta sijaitsee pilvipalveluissa. Kolmessa vuodessa siirrytään myös tilanteeseen, jossa joka kymmenes palvelin on ongelmissa IoT-datamäärän kanssa.

Lisää IDC:n IoT-ennusteita löytyy täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template