JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuonna 2020 maailmassa on 20 miljardia verkottunutta laitetta n.s esineiden internetissä. Tai 50 miljardia, riippuu ennustajasta. IDC ennustaa, että jo kahden vuoden kuluessa 90 prosenttia maailman IT-verkoista on joutunut IoT-tietovarkauden kohteeksi.

Luku on hätkähdyttävän suuri. Samalla se osoittaa, miten tärkeä osa tietoturva on tulevia IoT-verkkoja. Kun muistaa taannoisen Stuxnet-tapauksen, on naiivia kuvitella ettei verkkorikollisilla olisi keinoja hyödyntää käytännössä mitä tahansa verkkoon liitettyä laitetta.

IDC ennustaa myös, että viiden vuoden kuluttua 90 prosenttia kaikesta IoT-laitteiden keräämästä datasta sijaitsee pilvipalveluissa. Kolmessa vuodessa siirrytään myös tilanteeseen, jossa joka kymmenes palvelin on ongelmissa IoT-datamäärän kanssa.

Lisää IDC:n IoT-ennusteita löytyy täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template