JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 • Myös Samsung lankesi loveen

  Merkittävistä matkapuhelinvalmistajista Samsung on ainoa, jonka mallien näytöissä ei ole näytettyä iPhone X:n myötä markkinoille tuotua ”lovea”. Netin aina luotettavien vuotojen mukaan Samsungin tulevassa M20-mallissa kyseinen suunnitteluelementti olisi.

 • iOS-päivitys rikkoo iPhonen mobiilidatan?

  Applen uusin päivitys iOS-käyttöjärjestelmään on versionumeroltaan 12.1.1. Se korjaa monia alustan heikkouksia, mutta samalla tuo mukanaan uusia. Forbes-lehden mukaan päivitys rikkoo useilta käyttäjiltä mobiilidatan.

 • Suomalaiset kehittivät maailman ensimmäisen nestejäähdytetyn tukiaseman

  Nokia, Elisa ja teholähdevalmistaja Efore ovat kehittäneet yhdessä maailman ensimmäisen nestejäähdytetyn kännykkäverkkojen tukiaseman. Sen hiilidioksidipäästöt jäävät jopa 80 prosenttia perinteistä tukiasemaa pienemmiksi.

 • Suomi 100 -satelliitti lähetti jo ensimmäisen signaalin maahan

  Eilisiltana avaruuteen laukaistuun juhlavuoden satelliittiin saatiin ensimmäinen yhteys tänä aamuna. - Meillä on nyt toimintakykyinen satelliitti avaruudessa, ja voimme odottelun sijaan keskittyä työn tekemiseen, iloitsee hanketta Aalto-yliopistossa vetävä professori Esa Kallio.

 • Suomi 100 pääsi matkaan – vuoden myöhässä

  Satavuotiasta Suomea juhlistavan, yli vuoden lähtövalmiina odottaneen Suomi 100 -satelliitin odotus on viimein ohi. Avaruusyhtiö SpaceX:n kantoraketti Falcon 9 laukaistiin onnistuneesti Kaliforniasta eilen 3. joulukuuta klo 20.32 Suomen aikaa kyydissään Suomi 100 ja 63 muuta piensatelliittia.

 • Valtavalo hakee lisärahoitusta - tavoitteena nopea kasvu

  Hiljattain Kajaanin LED-valoputkitehtaansa valmistuskapasiteetin nelinkertaistanut Valtavalo Oy ilmoittaa käynnistäneensä julkisen osakeannin yhteistyössä Invesdor Oy:n kanssa. Yhtiö tavoittelee uusien omistajien haulla lisärahoitusta nopeaa kansainvälistä kasvua varten. Toimitusjohtaja Markku Laatikainen sanoo, että tavoitteena on saada reilun puolen miljoonan euron lisäpotti.

 • Oululainen älysormus voi iskeä kultasuoneen

  Oululainen Oura tunnetaan unen laatua seuraavasta älysormuksestaan. Eilen illalla yhtiö kertoi uudesta rahoituskierroksestaan, jonka jälkeen rahoitusta on kerätty yli 20 miljoonaa dollaria. Lisäksi mukaan on lähtenyt nimekkäitä sijoittajia, kuten Dellin perustaja Michael Dell. Ouran suunnitelmissa on iskeä tiukasti terveyden seurannan mullistukseen, joka on käynnistymässä kaikkialla.

 • Kännykkäkasvu perustuu nyt kiinalaismerkkeihin

  Gartnerin mukaan vuoden kolmannella neljänneksellä myytiin 389,1 miljoonaa älypuhelinta. Määrä on 1,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Ilman kiinalaisbrändejä kasvu olisi ollut rajusti miinusmerkkinen. Samsung on edelleen suurin valmistaja, mutta viimeinen vuosi on ollut sille hankala. Myyntimäärä heinä-syyskuussa laski yli 12 miljoonalla laitteella ja markkinaosuus kutistui 22,3 prosentista 18,9 prosenttiin.

 • Verkkokortti tekee UPS-laitteesta turvallisemman

  Eaton on julkaissut ensimmäisen UL-tietoturvaserfioidun verkkokorttinsa. Eaton Gigabit Network Card parantaa virranhallintajärjestelmän luotettavuutta, sillä se osaa varoittaa ylläpitäjiä mahdollisista ongelmista ja osaa ajaa palvelimet ja levyjärjestelmät hallitusti alas.

 • OnePlus ollut listojen kärjessä jo kaksi vuotta

  OnePlus kertoo saavuttaneensa tänään uuden merkkipaalun, kun se oli marraskuussa Elisan myydyin puhelin. Näin merkki on ollut Elisan myydyin älypuhelin jo kahden vuoden ajan.

 • Yhä ylös yrittää – Suomi-100 laukaistaan tänään?

  Aalto-yliopistossa rakennetun Suomi 100:n huono onni jatkuu. Avaruusyhtiö SpaceX päätti siirtää eiliselle suunniteltua Falcon 9:n laukaisua kantoraketille tehtävien ylimääräisten tarkistusten takia. Laukaisua yritetään uudestaan aikaisintaan tänään illalla.

 • Virtuaalilasit yleistyvät edelleen hitaasti

  Erilaiset VR- ja AR-sovellukset näyttävät hienolta ja niille löytyy yhä enemmän käyttöä myös ammattisovelluksissa, mutta lasien markkinat ovat edelleen aika ohuet. Tänä vuonna virtuaalilaseja myydään 28,4 miljoonaa kappaletta. Ensi vuonna määrä kasvaa 34,8 miljoonaan, ennustaa Gertner.

 • Kaksi näyttöä magneettisesti kiinni toisissaan

  Kun puhelimen näytön koko on kasvanut 6-7-tuumaiseksi, seuraava keino kasvattaa näyttö alaa on liittää yhteen kaksi näyttöä. Samsung on jo esitellyt taipuvan Infinity Flex -näyttönsä, mutta uusin patentti kuvaa ratkaisua, jossa kaksi laitetta on liitetty yhteen magneettisesti.

 • Myös Uusi-Seelanti hylkäsi Huawein

  Mobiiliverkoissa on käynnissä melkoinen poliittinen vääntö tällä hetkellä. Aiemmin Australian viestintäministeriö ilmoitti, ettei se salli tulevien 5G-verkkojen perustuvan kiinalaisten Huawein tai ZTE:n tukiasemiin turvallisuussyistä. Nyt sama on edessä Uudessa-Seelannissa.

 • Suurten SSD-levyjen hinta sopii yhä useammalle

  SSD-tallennustekniikalla on monia etuja puolellaan: nopeus, äänettömyys, pieni virrankulutus. Oikeastaan vain hinta on ollut levyjen nopeamman yleistymisen esteenä. Nyt Samsung helpottaa tätä ongelmaa uusilla 860 QVO -sarjan levyillään.

 • Nokian wifi pääsee tositoimiin

  Nokia osti viime helmikuussa WiFi-mesh-tekniikkaa kehittävän amerikkalaisen Uniumin. Nyt tämä wifi-reititinratkaisu pääsee tositoimiin Taiwanissa. Kuituyhteyksiä tarjoava operaattori AIS Fibre tarjoaa käyttäjilleen Nokian kolme wifireititintä erikoishintaan. Reitittimien avulla päästään nauttimaan AIS Fibren kuituyhteyksien nopeudesta kaikkialla asunnossa.

 • PCIe 4.0 vihdoin valmis laitteisiin

  PCISIG-järjestö on saanut valmiiksi PCIe-väylän uuden 4.0-version ja nyt tekniikan odotetaan tulevan myös käyttöön laitteissa. PCI Express -ohjaimia kehittävä PLDA onkin demonnut, miten saadaan käyttöön täysi PCIe 4.0 -vauhti edullisesti sekä kuparilla että kuidussa.

 • Suomi 100 -laukaisu siirtyi taas

  Aalto-yliopistossa rakennettu Suomen 100-vuotisjuhlasatelliitti ei vieläkään pääse matkaan. Tälle illalle kaavailtu laukaisu siirtyy sääolojen huonontumisen takia lauantaille eli joulukuun ensimmäiseen päivään.

 • Suomi 100 -satelliitti huomenna avaruuteen

  Vuoden lähtövalmiina odottanut Suomen satavuotisjuhlasatelliitti pääsee vihdoin huomenna matkaan. Laukaisua voi seurata suorana verkossa SpaceXn verkkosivuilla. Satelliitti oli lähdössä avaruuteen jo viime viikolla, mutta SpaceX-yhtiö siirsi Falcon 9-kantorakettinsa laukaisua viime hetkellä. Nyt uudeksi laukaisuajaksi on päätetty huominen keskiviikko 28. marraskuuta, klo 20.32 Suomen aikaa.

 • Data tekee autoilusta pian paljon turvallisempaa

  Jo lähivuosina tiellä liikkuvista autoista kerätään valtavat määrät dataa. Tietoa voidaan hyödyntää esimerkiksi tiesääpalveluissa, teiden kunnossapidossa ja robottiautojen hallinnassa. Viime kädessä tavoitteena on vähentää onnettomuuksia. Näitä mahdollisuuksia on tutkittu VTT:n koordinoimassa 5G-Safe-hankkeessa. 5G-Safe on toteutettu yhteistyössä mm. Ilmatieteen laitoksen, Destian ja koneoppimista hyödyntäviä keinoälysovelluksia kehittävän Unikien kanssa. Kyseessä on Business Finlandin rahoittama Challenge Finland -hanke.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template