JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

BUSINESS

 • Nokia irtisanoo taas: nyt uhan alla 350 paikkaa Suomessa

  Nokia suunnittelee lisätoimenpiteitä toimintojensa tehostamiseksi Suomessa osana maailmanlaajuista uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaansa. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut, joiden arvioidaan johtavan noin 350 työpaikan vähennykseen Suomessa tämän vuoden aikana.

 • Qualcomm maksoi Applelle miljardin piirisopimuksesta

  Entiset parhaat kaverukset Apple ja Qualcomm keskustelevat nyt juristien välityksellä ja kiistan aikana on paljastanut myös entisiä liikesalaisuuksia. Qualcommin pääjohtaja Steve Mollenkopfin mukaan yhtiö maksoi vuonna 2011 miljardi dollaria saadakseen Snapdragon-kantataajuuspiirit Applen iPhone-puhelimiin.

 • CGI aikoo palkata tuhat nuorta IT-osaajaa

  IT-palveluyhtiö CGI rekrytoi Suomessa 1000 uutta nuorta osaajaa tämän vuoden aikana. Nyt 3700 työntekijää 18 paikkakunnalla työllistävä yritys kutsuu IT-alan nuoret osaajat Helsinkiin Future Talent -tapahtumaan 25.1.2018. Tapahtumassa on tarjolla 100 työpaikkaa eri puolilta Suomea.

 • Apple tajusi viimein, ettei hintoja voi loputtomasti nostaa

  Mikään ei kestä ikuisesti. Applen antama tulosvaroitus on saanut analyytikot jo vertaamaan sitä Nokiaan, jonka kohtalo kännykkäbisneksessä on hyvin tiedossa. Aivan Nokian tiellä Apple ei tietenkään ole, mutta pääjohtaja Tim Cook näyttää nyt tajunneen, ettei markkinoille voi loputtomasti tuoda uusia, aina aiempia kalliimpia laitteita.

 • Kiinalaiset valtaavat patenttitilastoja

  USPTO:n eli Yhdysvaltain patenttiviraston mukaan IBM oli totuttuun tapaan viime vuoden ahkerin patentoija ennätyksellisellä 9100 patentillaan, mutta kiinalaisyritysten osuus on noussut selvästi muiden maiden osuuksien laskiessa.

 • Puolijohteissa rikottiin 400 miljardin euron haamuraja

  Puolijohteita myytiin viime vuonna 476,7 miljardilla dollarilla eli nykykurssilla noin 415 miljardilla eurolla. Lukema on uusi alan ennätys. Valmistajien listalla Samsung repi lisää eroa Inteliin kännykkäpuolen ongelmistaan huolimatta.

 • Hydoring tilasi Pekotekilta digitaaliset pintakäsittelylinjastot

  Reijolalainen teollisuuden pintakäsittelyjärjestelmiä ja -laitteita valmistava Pekotek Oy toimittaa aivan uudenlaiset digitaaliratkaisuja sisältävät pintakäsittelylinjastot johtavalle kotimaiselle hydrauliikkavalmistajalle Hydoring Oy:lle. Pintakäsittelylinjastot siirtävät Hydoringin uusien digitaalisten ratkaisujen ja teollisen internetin hyödyntäjänä alan paalupaikalle.

 • Dell EMC saa uuden vetäjän Suomeen

  Dell EMC:n Suomen toimitusjohtajaksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Antero Sarén. Hän aloittaa tehtävässään 4.2.2019. Sarén siirtyy tehtävään virtualisointiin keskittyneeltä VMwarelta, jonka Suomen maajohtajana hän on toiminut menestyksekkäästi kolmen vuoden ajan.

 • TactoTekille ensimmäinen lisenssiasiakas

  Oululainen TactoTek on ottanut merkittävän askeleen ruiskuvaletun toiminnallisen muovin eli IMSe-tekniikan markkinoille tuomisesta. Yksi maailman johtavista autoteollisuuden teknologiaratkaisujen toimittajista, Faurecia, on lisensoinut IMSE-tekniikan käyttöönsä. Faurecia on aiemmin sijoittanut TactoTekiin,

 • Nanoanturi voidaan siirtää mille tahansa pinnalle

  Rice Universityn tutkijat kehittävät menetelmää siirtää kokonainen 2D-piiri mille tahansa sileälle pinnalle. Materiaalitutkija Pulickel Ajayan ja Jun Loun johtamat tutkijat ovat kehittäneet menetelmän, jonka avulla atominpaksuiset litteät anturit saadaan saumattomasti integroitua rakenteisiin lukemaan siinä esiintyviä ilmiöitä.

 • Mouser kasvaa kovaa vauhtia

  Suunnittelijoiden komponenttitoimittajaksi itsensä asemoinut Mouser Electronics jatkaa kovaa kasvuaan. Yhtiön Euroopan markkinoinnista vastaavan Graham Maggsin mukaan tänä vuonna ylletään lähes 50 prosentin kasvuun. Lukema on erittäin kova.

 • DRAM-kasvu päättyy ensi vuonna

  Viimeiset kaksi vuotta DRAM-piirejä on myyty enemmän kuin mitään muita puolijohteita. Viime vuonna DRAM-markkinat kasvoivat 77 prosenttia ja tänä vuonna kasvua tulee 39 prosenttia. Ensi vuonna tämä lysti loppuu.

 • Älyteräskisan voitto jaettiin

  SSAB ja Sandvik Materials Technology etsivät uudenlaisia ratkaisuja SmartSteel-innovaatiokisassa. Fraunhofer Institute Saksasta ja Luulajan teknillinen yliopisto Ruotsista jakoivat kisan voiton. Finalistien joukossa oli myös kolme suomalaisinnovaatiota.

 • Superkondensaattori ompelemalla vaatteeseen

  Puettavien biosensorien käyttöä terveyden seurannassa hidastaa kevyen, pitkäkestoisen virtalähteen puuttuminen. Nyt Massachusetts Amherstin yliopiston materiaalikemisti Trisha L. Andrewin johtamat tutkijat raportoivat kehittäneensä energian varausjärjestelmän, joka on helposti integroitavissa mihin tahansa vaatteeseen tai kankaaseen ompelemalla.

 • Puolijohdeala matkalla ennätykseen

  129,8 miljardiksi dollariksi kirjattiin puolijohdealan kokonaismyynti vuoden kolmannella neljänneksellä. IHS-tutkimuslaitoksen mukaan kyse oli alan uudesta ennätyksestä. Puolijohteissa ollaan matkalla kohti alan historian kovinta vuosimyyntiä.

 • Nokia Säätiöltä tunnustus oululaiselle mikroelektroniikan tutkimukselle

  Nokia Säätiö antoi eilen tämän vuoden tunnustuspalkintonsa Oulun yliopiston sähkötekniikan laitoksen johtajalle, mikroelektroniikan professori Heli Jantuselle. Säätiön mukaan Jantunen on kunnostautunut erityisesti uusien ICT-elektroniikan ratkaisujen kehittämisessä.

 • Pii pilaa grafeenin, mutta miksi niin käy?

  Australialaisen RMIT-yliopiston uusi tutkimus paljastaa, miksi supermateriaaliksi nimetty grafeeni ei ole muuttanut elektroniikkaa kuten luvattiin. Tutkimus myös osoittaa, miten grafeenin suorituskyky voidaan kaksinkertaistaa, jotta sen epätavallisia ominaisuuksia voidaan hyödyntää nykyistä paremmin.

 • Tutkijat sulattivat kultaa huoneenlämmössä

  Juuri julkaistussa göteborgilaisen Chalmersin teknillisen korkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa on onnistuttu sulattamaan kultaa huoneenlämmössä. Tutkimuksen tarkoitus oli selvittää, miten sähkökenttä vaikuttaa kulta-atomeihin. Kulta onnistuttiin sulattamaan laittamalla pieni pala kultaa elektronimikroskooppiin, jonka jälkeen sähkökenttää kasvatettiin asteittain erittäin voimakkaaksi.

 • Uusi yritys mullistaa mekaanisen kytkimen

  Amerikkalainen Menlo Micro on GE:stä irronnut startup, joka kaupallistaa GE Labsissa kehitettyä digitaalisten MEMS-kytkinten tekniikkaa. Tuloksena on tuhat kertaa nykyisiä kytkimiä nopeampi, paljon pidempään kestävä kytkin, joka skaalautuu satojen wattien käsittelyyn.

 • Oululainen rakenteellinen elektroniikka ison läpimurron kynnyksellä

  Oululainen TactoTek kehittää teknologiaa, jonka avulla toiminnallinen elektroniikka voidaan integroida suoraan muoviosien sisään ruiskuvalussa. Tämä ns. IMSE-tekniikka (injection molded structural electronics) on kiinnostanut erityisesti autonvalmistajia, mutta toimitusjohtaja Jussi Harvelan mukaan IMSE sopii mullistamaan myös muunlaisten muovirakenteiden kuten kodinkoneiden ja muiden laitteiden ohjauspaneelien valmistamisen.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2