JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Spektriantureita on kehitetty pitkään ja myös älypuhelimeen sopivaa versiota useamman vuoden ajan. Nyt itävaltalainen ams on esitellyt AS7341-anturin. Sen avulla voidaan tuoda laboratoriotason väri- ja valoanalyysi myös kannettavaan laitteeseen kuten älypuhelimeen.

Älypuhelimessa AS7341-anturin tarkkuus – se mittaa valoa 11 kanavalla – tuo esimerkiksi näyttöön aiempaa selvästi paremman valkotasapainon sekä välkkymisen aistimisen. Tämän avulla laitteen näytöllä voidaan toistaa värit ja valo luonnollisemmin.

Anturi mittaa valoa 10 nanometrin välein näkyvän valon 400-700 nanometrin alueella. Aiemmin tämäntyyppinen mittaus on ollut mahdollista vain ammattitason spektrometreillä. Kuvaavaa on, että AS7341-anturilla toteutettu Spectro 1T -kolorimetri on todettu yhtä tarkaksi kuin ammattilaitteet, vaikka sen hinta on kulutuslaiteluokkaa. Laitteen on valmistanut Variable.

AS7341-anturi on merkittävästi vastaavan suorituskyvyn antureita pienempi, mikä mahdollistaa se integroimisen myös älypuhelimeen. Sen mitat ovat 3,1 x 2,0 x 1,0 milliä. Anturi menee volyymituotantoon helmikuussa ja ams myy sitä 2 dollarin hintaa volyymeissä ostettuna.

Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2