JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt ensimmäisen 5G-modeemipiirinsä älypuhelimiin. XMM 8160 on integroitu piiri, joka tukee jopa 6 gigabitin sekuntinopeuksia. Tämä on 2-6 kertaa nopeammin kuin mihin tämän hetken parhaat LTE-modeemit yltävät.

Intelin piiri on ns. monimoodipiiri eli se toimii niin SA-tyyppisissä, varsinaisissa 5G-verkoissa (standalone) että NSA-hybridiverkoissa (Non-standalone), joissa 5G-yhteyttä käytetään vain datan siirtoon kontrolliliikenteen siirtyessä 4G:n yli. Ensimmäiset Suomessakin käyttöön tulevat 5G-verkot ovat jälkimmäistä tyyppiä.

Lisäksi modeemi toimii vanhemmissa verkoissa GSM:stä 3G- ja LTE-verkkoihin. Intelin mukaan tällaisella yhden kantataajuusosan monimoodipiirillä päästään selvästi pienempiin ja vähemmän tehoa kuluttaviin modeemeihin kuin ratkaisuissa, joissa jokainen eri verkkopolvi tarvitsisi oman kantataajuusosan.

Tällainen integroitu ratkaisu puuttuu esimerkiksi Qualcommilta, jonka uskotaan toimittavan valtaosan ensi vuonna markkinoille tulevista 5G-modeemeista. QUalcmmin X50-modeemi kuitenkin toimii vain 5G-verkoissa. Sen sijaan Intelin piiri toimii sekä alle 6 gigahertsin alueella että millimetritaajuuksilla.

Intel tuo integroidun 5G-piirinsä markkinoille ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, joten se missaa 5G-modeemien ensimmäisen aallon. Ensimmäinen kaupallinen XMM 8160 -pohjainen puhelin tulee markkinoille vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla. Tämä laite voi hyvin olla Applen ensimmäinen 5G-iPhone.

Analyytikkojen mukaan vuonna 2020 omilla 5G-modeemeillaan tulevat esiin myös Samsung ja Huawei.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template