JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

EMBEDDED

 • Teollisuus-PC Raspberry Pi -kortilla?

  Raspberry Pi on suosittu kortti opiskelijoiden ja rakentelijoiden käsissä, mutta taipuuko alusta myös teollisuuden ohjauksiin? Ainakin saksalainen Kunbus uskoo niin. Yhtiö on esitellyt jo toisen polven RevPi-tietokoneen, johon löytyy myös DIN-kiskoon asennettavia versioita.

 • Halpa kosketusnäyttö Raspberry Pi -kortille

  Raspberry Pi -korteille on tarjolla erilaisia lisäosi joka lähtöön. Kiinalaisessa verkkokaupassa myydään kortille koteloa, joka lisää 3,5-tuumaisen kosketusnäytön edullisesti. Tällä hetkellä pakettia myydään 16 dollarilla.

 • Kehitysalusta kahden radion IoT-laitteille

  Usein IoT-laitteissa on tarve siirtää dataa samanaikaisesti kahdella eri taajuudella ja protokollalla. STMicroelectronics on nyt esitellyt kehitysalustan, jolla saadaan nopeasti markkinoille esimerkiksi vähävirtaista Bluetoothia ja Sigfox-tekniikkaa tuleva laite.

 • Prosessori tunnistaa liikennemerkit

  Puolijohdeyritykset kehittävät kilvan ratkaisuja uusiin ADAS-järjestelmiin. Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation on esitellyt lisensoitavan IP-lohkon, jolla voidaan lisätä Visconti-sarjan prosessorien kuvantunnistusominaisuuksia.

 • Tekoäly vaatii Suomessa nyt pikaisia toimia

  Valtioneuvoston teettämä selvitys osoittaa, että Suomi on tekoälyosaamisessa hyvää eurooppalaista tasoa tutkimuksessa, yritysten osaamisessa ja koulutuksessa. Suomi on omaan kokoluokkaansa nähden tekoälyosaamisen suhteen vahva maa. Tekoälyn kokonaiskuva ja osaamiskartoitus -raportissa - kuitenkin kehotetaan suomalaisia nopeisiin toimiin tekoälyn hyödyntämissä niin yrityksissä kuin julkisessa hallinnossa.

 • Digitaalinen kaksonen pelastaa suomalaisyritykset

  Digitaalinen kaksonen tarkoittaa tuotteen tai järjestelmän virtuaalista mallia, joka pitää sisällään kaiken fyysisestä sisarestaan saatavilla olevan tiedon. Digikaksonen lupaa mullistaa tuotekehityksen ja ylläpidon. Perjantaina Aalto-yliopistolla järjestetään DigiTwin-demopäivä, jossa projektista ja yritysten osallistumismahdollisuuksista kerrotaan enemmän.

 • Tulevaisuuden autosta tulee virtuaalimaailma

  Las Vegasin CES-näyttely valtasi otsikot viime viikolla. Messuilla Nissan esitteli visiotaan tulevaisuuden ajoneuvosta, joka auttaa kuljettajaansa näkemään vaikeasti havaittavia kohteita. Ratkaisu yhdistää oikeaa ja virtuaalimaailmaa.

 • PPG- ja EKG-mittaus samalla moduulilla

  Sykettä voidaan mitata sekä sydämen lyönnin sähköpiikistä (EKG) tai optisesti PPG:llä (photoplesmythography), joka mittaa muutosta veren volyymissä sen laajentaessa laskimoita ja hiussuonia ihonalaisissa kudoksissa. Las Vegasin CES-messuilla Maxim Integrated esitteli moduulin, joka mittaa sykettä molemmilla tavoilla samanaikaisesti.

 • Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

  Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

 • HERE tuo sisätilanavigoinnin älypuhelimiin

  Ajoneuvojen navigointi- ja karttapalveluista tunnettu HERE laajentaa älypuhelimiin ja sisätilapaikannukseen. Autonvalmistajien omistama yritys on puolitoista vuotta työstänyt sisätilapaikannusta yhdessä italialaisen, Galabrian yliopistosta spinnanneen GiPStechin kanssa.

 • Raspberry Pi -kortille virtaa ethernetin kautta

  Farnell element 14 on ryhtynyt myymään Raspberry Pi -kortin tehokkaimpaan versioon uutta lisäkorttia eli ”hattua”, jonka avulla kortille saadaan virtaa ethernet-väylän yli. Tämä mahdollistaa kortin käyttämisen suunnitteluun ilman erillistä virtalähdettä.

 • Alexa, mitä reittiä kannattaa ajaa?

  Nokian taannoin omistama HERE-paikannusyritys on lyöttäytynyt yhteen Amazonin kanssa tuodakseen Alexa-puheohjauksen autonavigointiin. Ideana on helpottaa puheohjauksen navigoinnin tuomista uusiin autoihin valmiin alustan avulla.

 • Jyväskylässä voi opiskella data-analytiikkaa avoimessa

  Jyväskylän ammattikorkeakoulu aloittaa 30 opintopisteen data-analytiikkaan ja tekoälyyn koulutuskokonaisuuden ensi syksynä. Opintokokonaisuus tulee avoimen AMK:n tarjontaan. Opintojen pariin voivat hakeutua ohjelmoinnin perustaidot omaavat henkilöt.

 • Tutkijat kehittivät oppivan konenäön

  Amerikkalaistutkijat UCLA:n Samueli School of Engineeringissä ja Stanfordin yliopistossa ovat demonstroineet tietokonejärjestelmää, joka pystyy löytämään ja tunnistamaan todelliset esineet, joita se ”näkee” vastaavanlaisella visuaalisen oppimisen menetelmällä kuin ihmiset. Järjestelmä on edistys konenäön sektorilla sekä tärkeä askel kohti yleisiä keinotekoisia älykkäitä järjestelmiä.

 • Laskennallinen ajattelu helpottaa osaamiskuilua

  Nykynuoret käyttävät sujuvasti älykästä tekniikkaa, mutta osaavatko he ratkoa ongelmia? Ehkäpä kaikille lapsille pitäisi opettaa tietotekniikasta tuttua laskennallista ajattelua.

 • Tekoäly kertoo sokealle kasvonilmeet

  Huawei on kehittänyt älypuhelinsovelluksen, joka auttaa näkövammaisia ”näkemään” keskustelukumppaninsa kasvonilmeet. Facing Emotions -sovellus tunnistaa erilaisia kasvonilmeitä, kuten ilon ja surun, ja soittaa tunnistettavan äänimerkin eri ilmeille.

 • Etteplaniin kolme liiketoiminta-aluetta

  Etteplan on uudistanut yritysorganisaationsa. Uudessa mallissa on kolme eri liiketoiminta-aluetta: suunnittelupalvelut, ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Muutokset tulevat voimaan vuodenvaihteessa.

 • 15 miljoonaa hyökkäystä päivässä

  Tietoturvayhtiö Check Point on julkistanut tietoturvaennusteensa ensi vuodelle. Ikävä kyllä moni asia pysyy ennallaan ensi vuonna. Hyökkäysten määrä ei ole ainakaan vähentymässä. – Eilen kirjasimme 15 miljoonaa verkkohyökkäystä, kuvaa Check Pointin maajohtaja Robert Lindqvist (kuvassa).

 • Nokian Bridge-ohjelmasta ponnistanut Haltian sai lisärahaa

  Yksi Nokian Bridge-ohjelman menestyneimmistä yrityksistä on IoT-ratkaisuja kehittävä Haltian. Nyt yritys vie päätökseen 4,5 miljoonan euron rahoituskierroksen vauhdittaakseen Thingsee IoT -alustaansa pohjautuvien digitalisaatioratkaisujen vientiä kansainvälisille markkinoille.

 • MIPS-prosessorista tulee avoin

  MIPS oli takavuosina hyvin menestynyt 32- ja 64-bittinen prosessoriarkkitehtuuri, jota käytettiin laajasti esimerkiksi verkkolaitteissa. Nyt Wave Computingin omistuksessa MIPS halutaan elvyttää. Tällä kertaa malliksi on valittu avoin koodi.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2