JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime vuonna myytiin 259,4 miljoonaa PC-tietokonetta. Takavuosien volyymeistä alalla ei enää edes uneksita, mutta toisaalta nyt pudotusta tuli Gartnerin mukaan edellisvuodesta vain 1,3 prosenttia. Neljännellä neljänneksellä PC-kauppa hidastui hieman enemmän. 68,6 miljoonaa myytyä konetta oli 4,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin, joten valmistajat joutuivat pettymään joulumyyntiin.

Lenovo nousi viime vuonna valmistajien listan kärkeen.58,5 miljoonaa myytyä mikroa tarkoitti 22,5 prosentin markkinaosuutta ja o nousua HP:n ohi listan ykköseksi. HP myi viime vuonna 56,3 miljoonaa konetta eli pari prosenttia edellisvuotta enemmän.

Dell jatkoi listan kolmosena 41,9 miljoonalla myydyllä PC-koneella. Apple myi Macbookkeja hieman yli 18 miljoonaa, mikä on noin miljoona konetta edellisvuotta vähemmän. Acer ja ASUS sen takana menettivät myynnistä vieläkin enemmän ja joutuivat nyt tyytymään alle 16 miljoonaan myytyyn mikroon.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2