JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Wifi-verkot eivät ole täydellisiä. Ne pätkivät, lataukset jäävät roikkumaan ja olemme oppineet vain sietämään tätä. Allied Telesis on esitellyt tekniikan, joka saattaa ratkaista ongelman. Kyse on maailman ensimmäisestä WLAN-hybridiratkaisusta, jossa verkossa voidaan käyttää sekä yksi- että monikanavaista wifiä samanaikaisesti.

Suurin osa wifi-verkoista tänään käyttää monikanavaista arkkitehtuuria, jossa jokainen langaton reititin kytkeytyy päätelaitteeseen käyttämällä yhtä useista radiokanavista. Tämä johtaa yleensä nopeisiin yhteyksiin, mutta verkon pitää myös olla erittäin hyvin suunniteltu, sillä radiohäiriöt läheisistä reitittimistä samassa kanavassa voivat vaikuttaa verkon suorituskykyyn haitallisesti. 

Vaihtoehtoisesti wifi-verkossa voidaan käyttää vain yhtä kanavaa, jolloin häiriöt ja suorituskyvyn heikkeneminen eivät ole ongelma. Tämäntyyppinen verkko ratkaisee radion häiriöön liittyvän ongelman, on helppo ottaa käyttöön, ja se mahdollistaa saumattoman verkkovierailun eri käyttökohtien välillä.

Langaton Allied Telesis Channel Blanket -hybridiratkaisu tarjoaa samanaikaisesti molempien monikanavaisten ja yksikanavaisten ominaisuuksia ja tehoa. Tämän avulla asiakkaat konfiguroivat molempia arkkitehtuureja samanaikaisesti samalla laitteistolla, niin että tämä sopii parhaiten heidän tiettyyn sovellukseensa.

Langaton TQ5403 Enterprise -luokan Wave 2 AP on keskeinen laitteisto WLAN-hybridiratkaisulle. TQ5403 pystyy jopa megabitin raakadatanopeuteen yhdestä 2,4 gigahertsin radiosta ja kahdesta 5 gigahertsin 802.11ac-radiost. Ratkaisu palvelee useita käytäjiä ja useita lähtöjä (MU-MIMO), minkä avulla eri päätelaitteet voivat lähettää dataa samanaikaisesti.

TQ5403-reititin saattaa toimia itsenäisesti AP-klusteritilassa tai sitä voidaan hallita Allied Telesis -yrityksen Autonomous Wave Control (AWC) -tekniikan avulla. AWC on edistynyt verkoston hallintatyökalu, joka hyödyntää keinoälyä ja tarjoaa merkittäviä parannuksia langattoman verkoston yhdistettävyydessä ja tehossa ja samalla vähentää toteutuksen ja käytön kustannuksia.

- Tähän mennessä verkostojen operaattorit on pakotettu valitsemaan WLAN-arkkitehtuuri, joka täyttää parhaiten niiden kaikki vaatimukset ja tarkoittaa suorituskykyjen heikentämistä joillakin alueilla. Molemmat arkkitehtuurit voidaan ottaa käyttää erikseen, mutta tämä tarkoittaa kahden erilaisen verkon hallitsemista erilaisilla työkaluilla, mikä lisää hallinnan monimutkaisuutta ja kustannuksia. Operaattorit todella haluavat kustannustehokkaan Wifi-ratkaisun, joka yhdistää molempien arkkitehtuurien parhaat ominaisuudet käyttämällä yksittäistä käyttökohdan rakennetta ja hallintajärjestelmää. Tämä on uuden hybridin langattoman Channel Blanket -ratkaisun ydin, sanoo Allied Telesis Nordic-yhtiön johtaja Hans Englesson.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template