JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Wifi-verkot eivät ole täydellisiä. Ne pätkivät, lataukset jäävät roikkumaan ja olemme oppineet vain sietämään tätä. Allied Telesis on esitellyt tekniikan, joka saattaa ratkaista ongelman. Kyse on maailman ensimmäisestä WLAN-hybridiratkaisusta, jossa verkossa voidaan käyttää sekä yksi- että monikanavaista wifiä samanaikaisesti.

Suurin osa wifi-verkoista tänään käyttää monikanavaista arkkitehtuuria, jossa jokainen langaton reititin kytkeytyy päätelaitteeseen käyttämällä yhtä useista radiokanavista. Tämä johtaa yleensä nopeisiin yhteyksiin, mutta verkon pitää myös olla erittäin hyvin suunniteltu, sillä radiohäiriöt läheisistä reitittimistä samassa kanavassa voivat vaikuttaa verkon suorituskykyyn haitallisesti. 

Vaihtoehtoisesti wifi-verkossa voidaan käyttää vain yhtä kanavaa, jolloin häiriöt ja suorituskyvyn heikkeneminen eivät ole ongelma. Tämäntyyppinen verkko ratkaisee radion häiriöön liittyvän ongelman, on helppo ottaa käyttöön, ja se mahdollistaa saumattoman verkkovierailun eri käyttökohtien välillä.

Langaton Allied Telesis Channel Blanket -hybridiratkaisu tarjoaa samanaikaisesti molempien monikanavaisten ja yksikanavaisten ominaisuuksia ja tehoa. Tämän avulla asiakkaat konfiguroivat molempia arkkitehtuureja samanaikaisesti samalla laitteistolla, niin että tämä sopii parhaiten heidän tiettyyn sovellukseensa.

Langaton TQ5403 Enterprise -luokan Wave 2 AP on keskeinen laitteisto WLAN-hybridiratkaisulle. TQ5403 pystyy jopa megabitin raakadatanopeuteen yhdestä 2,4 gigahertsin radiosta ja kahdesta 5 gigahertsin 802.11ac-radiost. Ratkaisu palvelee useita käytäjiä ja useita lähtöjä (MU-MIMO), minkä avulla eri päätelaitteet voivat lähettää dataa samanaikaisesti.

TQ5403-reititin saattaa toimia itsenäisesti AP-klusteritilassa tai sitä voidaan hallita Allied Telesis -yrityksen Autonomous Wave Control (AWC) -tekniikan avulla. AWC on edistynyt verkoston hallintatyökalu, joka hyödyntää keinoälyä ja tarjoaa merkittäviä parannuksia langattoman verkoston yhdistettävyydessä ja tehossa ja samalla vähentää toteutuksen ja käytön kustannuksia.

- Tähän mennessä verkostojen operaattorit on pakotettu valitsemaan WLAN-arkkitehtuuri, joka täyttää parhaiten niiden kaikki vaatimukset ja tarkoittaa suorituskykyjen heikentämistä joillakin alueilla. Molemmat arkkitehtuurit voidaan ottaa käyttää erikseen, mutta tämä tarkoittaa kahden erilaisen verkon hallitsemista erilaisilla työkaluilla, mikä lisää hallinnan monimutkaisuutta ja kustannuksia. Operaattorit todella haluavat kustannustehokkaan Wifi-ratkaisun, joka yhdistää molempien arkkitehtuurien parhaat ominaisuudet käyttämällä yksittäistä käyttökohdan rakennetta ja hallintajärjestelmää. Tämä on uuden hybridin langattoman Channel Blanket -ratkaisun ydin, sanoo Allied Telesis Nordic-yhtiön johtaja Hans Englesson.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2