JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Semtechin kehittämä LoRa lienee edelleen suosituin tekniikka IoT-verkkojen toteutukseen. Tähän asti LoRa-reitittimet ovat olleet sellaisia ulkoisten kiintolevyjen kokoisia laitteita, mutta jatkossa niitä voidaan piilottaa paljon pienempään tilaan.

Japanilainen Murata vie kehitystä osaltaan eteenpäin uudella LoRa-yhdyskäytävällään. Siinä rauta on puristettu 55 x 21 x 3,4 millin kokoiseen moduuliin. Laite tukee kahdeksaa kanavaa ja toimii vapailla ISM-taajuuksilla niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa.

Tiettävästi maailman pienin LoRa-reititin sisältää Semtechin SX1308-radion, joka kykenee vastaanottamaan datapaketteja useista eri LoRa-solmuista, kaksi Semtechin SX1257-etupäätä ja STMicroelectronicsin Arm Cortex M4 -pohjaisen ohjaimen.

Signaalinkäsittelystä moduulilla huolehtii Skyworksin monisirumoduuli, joka toimii vastaanottimen esivahvistimena ja linkkinä antenneihin. Datapakettien käsittely ja kommunikointi isäntäprosessorin kanssa tapahtuu ST:n ohjaimen välityksellä.

LBAA0ZZ1-moduulin avulla LoRa-tukiaseman suunnittelu helpottuu merkittävästi. Tämä edistää osaltaan LoRa-verkkojen yleistymistä, erityisesti nyt kun yrityksillä on mahdollisuus myös LTE-pohjaisen IoT-datan hyödyntämiseen yhä laajemmin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2