JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linus Torvalds on ollut kolme viikkoa sivussa Linux-kernelin ylläpitäjän tehtävästään. Nyt mies on antanut BBC:lle sähköpostihaastattelun, jossa hän kertoo enemmän tauolle jäämisen syistä. Söpöksi tai halattavaksi (cuddly) hän ei usko muuttuvansa.

- On tunnettua, että haluan keskittyä tekniikkaan. En ole koskaan halunnut osallistua oikein mihinkään muihin keskusteluihin, Torvalds korostaa.

Torvaldsin mukaan hänen ”epäsosiaalinen” käytöksensä ei ole johtunut vain hänen ihmistaitojen puutteestaan. – Kyse on enemmän keskusteluista itsestään. Käyttäytymistä koskevissa argumenteissa ei yleensä ole mitään yhteistä tavoitetta, kuten tekniikassa. Enemmänkin tavoitteena on vain väittely.

Koodista puhuminen on helpompaa. Koodi on nopeaa tai hidasta, yksinkertaista tai monimutkaista, tai se kattaa enemmän tai vähemmän eri tilanteita ja tapauksia, Torvalds perustelee. Lyhyesti sanottuna koodi voi arvioida objektiivisilla mittareilla.

Hän sanoo myös saaneensa käytöksestään loukkaantuneilta kehittäjiltä viestejä, jotka ovat kieleltään paljon pahempia kuin hänen omat paljon julkisuutta saaneet purkauksensa.

Torvalds sanoo palaavansa aikanaan tehtäväänsä. Senkään jälkeen huonolla koodilla ei ole asiaa kerneliin. Ehkäpä kehittäjien saama palaute on asiallisempaa. – Toisaalta kaikki eivät koskaan ole tyytyväisiä. Ihmiset tulevat valittamaan, ettei mikään ole muuttunut, Torvalds ennustaa.

Miksi hän sitten jäi tauolle, jos ei katso muuttuvansa poliittisen korrektiuden mallioppilaaksi? – Rehellisesti sanottuna, en halua tulla yhdistetyksi esimerkiksi natseihin, homo- ja transfoobikoihin, jotka myös valittavat poliittisesta korrektiudesta. Sellainen saa julkisen kuvani näyttämään huonolta, Torvalds kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template