JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan suurin hackathon Junction järjestetään tänä vuonna Aalto-yliopistossa ensi perjantaista sunnuntaihin. Mukaan odotetaan yhteensä 1500 koodaria ja suunnittelijaa, joista yli noin tuhat matkustaa tapahtumaan ulkomailta. Tapahtumasta toivotaan apua Suomea vaivaavaan koodaripulaan.

- Suomesta puuttuu 9000 koodaria ja määrä kasvaa koko ajan. Junction on ainutlaatuinen tapahtuma kotimaisille yrityksille löytää parhaimmat teknologiaosaajat Suomesta ja maailmalta. Osallistujiamme tulee paikalle yli 80 eri maasta ja olemme siten maailman kansainvälisin hackathon. Suomessa osallistujia viehättää paikallinen teknologiakenttä ja mielenkiintoiset yritykset, sekä tietysti suomalainen kulttuuri, sanoo Ville Leppälä, Junctionin toimitusjohtaja.

Tänä vuonna Junction painottaa erityisesti kotimaisten yritysten ja huippukoodarien kohtaamista ja uusia rekrytointeja. Junctioniin haki 4000 ihmistä, joista parhaat osaajat valittiin mukaan viikonlopun kestävään hackathoniin. Osallistujia odottaa tänäkin vuonna partneriyritysten haasteet, joissa he pääsevät ratkomaan yritysten todellisia ongelmia. Mukana on yrityksiä suomalaisista startupeista kansainvälisiin suuryrityksiin. Tänä vuonna haasteensa osallistujille on esittänyt muun muassa Spotify, Smartly.io, Euroopan Avaruusjärjestö ja Planmeca.

24.11–1.12 järjestettävä Terminal-ohjelma sitouttaa osallistujia Suomeen ja luo entistä syvempiä yhteyksiä osaajien ja paikallisten yritysten välillä. Mukaan ohjelmaan on valittu Junctionin 100 rekrytointimielessä potentiaalisinta ulkomaalaista osallistujaa. Viikonlopun hackathonin lisäksi osallistujat pääsevät ohjelman aikana tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja vierailemaan pääkaupunkiseudun kuumimpiin kasvuyrityksiin. Terminal huipentuu Slush-vierailuun 1.12. Kaikkien osallistujien toiveena on uusi työpaikka uudessa maassa. 

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Junction järjestää vuosittain useita koodaustapahtumia syksyisen päätapahtumansa lisäksi. Junction on myös levinnyt maailmalle. Tänä vuonna Junction-hackathoneja järjestetään sekä Japanissa että Kiinassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template