JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan suurin hackathon Junction järjestetään tänä vuonna Aalto-yliopistossa ensi perjantaista sunnuntaihin. Mukaan odotetaan yhteensä 1500 koodaria ja suunnittelijaa, joista yli noin tuhat matkustaa tapahtumaan ulkomailta. Tapahtumasta toivotaan apua Suomea vaivaavaan koodaripulaan.

- Suomesta puuttuu 9000 koodaria ja määrä kasvaa koko ajan. Junction on ainutlaatuinen tapahtuma kotimaisille yrityksille löytää parhaimmat teknologiaosaajat Suomesta ja maailmalta. Osallistujiamme tulee paikalle yli 80 eri maasta ja olemme siten maailman kansainvälisin hackathon. Suomessa osallistujia viehättää paikallinen teknologiakenttä ja mielenkiintoiset yritykset, sekä tietysti suomalainen kulttuuri, sanoo Ville Leppälä, Junctionin toimitusjohtaja.

Tänä vuonna Junction painottaa erityisesti kotimaisten yritysten ja huippukoodarien kohtaamista ja uusia rekrytointeja. Junctioniin haki 4000 ihmistä, joista parhaat osaajat valittiin mukaan viikonlopun kestävään hackathoniin. Osallistujia odottaa tänäkin vuonna partneriyritysten haasteet, joissa he pääsevät ratkomaan yritysten todellisia ongelmia. Mukana on yrityksiä suomalaisista startupeista kansainvälisiin suuryrityksiin. Tänä vuonna haasteensa osallistujille on esittänyt muun muassa Spotify, Smartly.io, Euroopan Avaruusjärjestö ja Planmeca.

24.11–1.12 järjestettävä Terminal-ohjelma sitouttaa osallistujia Suomeen ja luo entistä syvempiä yhteyksiä osaajien ja paikallisten yritysten välillä. Mukaan ohjelmaan on valittu Junctionin 100 rekrytointimielessä potentiaalisinta ulkomaalaista osallistujaa. Viikonlopun hackathonin lisäksi osallistujat pääsevät ohjelman aikana tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja vierailemaan pääkaupunkiseudun kuumimpiin kasvuyrityksiin. Terminal huipentuu Slush-vierailuun 1.12. Kaikkien osallistujien toiveena on uusi työpaikka uudessa maassa. 

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Junction järjestää vuosittain useita koodaustapahtumia syksyisen päätapahtumansa lisäksi. Junction on myös levinnyt maailmalle. Tänä vuonna Junction-hackathoneja järjestetään sekä Japanissa että Kiinassa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template