JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Euroopan suurin hackathon Junction järjestetään tänä vuonna Aalto-yliopistossa ensi perjantaista sunnuntaihin. Mukaan odotetaan yhteensä 1500 koodaria ja suunnittelijaa, joista yli noin tuhat matkustaa tapahtumaan ulkomailta. Tapahtumasta toivotaan apua Suomea vaivaavaan koodaripulaan.

- Suomesta puuttuu 9000 koodaria ja määrä kasvaa koko ajan. Junction on ainutlaatuinen tapahtuma kotimaisille yrityksille löytää parhaimmat teknologiaosaajat Suomesta ja maailmalta. Osallistujiamme tulee paikalle yli 80 eri maasta ja olemme siten maailman kansainvälisin hackathon. Suomessa osallistujia viehättää paikallinen teknologiakenttä ja mielenkiintoiset yritykset, sekä tietysti suomalainen kulttuuri, sanoo Ville Leppälä, Junctionin toimitusjohtaja.

Tänä vuonna Junction painottaa erityisesti kotimaisten yritysten ja huippukoodarien kohtaamista ja uusia rekrytointeja. Junctioniin haki 4000 ihmistä, joista parhaat osaajat valittiin mukaan viikonlopun kestävään hackathoniin. Osallistujia odottaa tänäkin vuonna partneriyritysten haasteet, joissa he pääsevät ratkomaan yritysten todellisia ongelmia. Mukana on yrityksiä suomalaisista startupeista kansainvälisiin suuryrityksiin. Tänä vuonna haasteensa osallistujille on esittänyt muun muassa Spotify, Smartly.io, Euroopan Avaruusjärjestö ja Planmeca.

24.11–1.12 järjestettävä Terminal-ohjelma sitouttaa osallistujia Suomeen ja luo entistä syvempiä yhteyksiä osaajien ja paikallisten yritysten välillä. Mukaan ohjelmaan on valittu Junctionin 100 rekrytointimielessä potentiaalisinta ulkomaalaista osallistujaa. Viikonlopun hackathonin lisäksi osallistujat pääsevät ohjelman aikana tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja vierailemaan pääkaupunkiseudun kuumimpiin kasvuyrityksiin. Terminal huipentuu Slush-vierailuun 1.12. Kaikkien osallistujien toiveena on uusi työpaikka uudessa maassa. 

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Junction järjestää vuosittain useita koodaustapahtumia syksyisen päätapahtumansa lisäksi. Junction on myös levinnyt maailmalle. Tänä vuonna Junction-hackathoneja järjestetään sekä Japanissa että Kiinassa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
8hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template