JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan suurin hackathon Junction järjestetään tänä vuonna Aalto-yliopistossa ensi perjantaista sunnuntaihin. Mukaan odotetaan yhteensä 1500 koodaria ja suunnittelijaa, joista yli noin tuhat matkustaa tapahtumaan ulkomailta. Tapahtumasta toivotaan apua Suomea vaivaavaan koodaripulaan.

- Suomesta puuttuu 9000 koodaria ja määrä kasvaa koko ajan. Junction on ainutlaatuinen tapahtuma kotimaisille yrityksille löytää parhaimmat teknologiaosaajat Suomesta ja maailmalta. Osallistujiamme tulee paikalle yli 80 eri maasta ja olemme siten maailman kansainvälisin hackathon. Suomessa osallistujia viehättää paikallinen teknologiakenttä ja mielenkiintoiset yritykset, sekä tietysti suomalainen kulttuuri, sanoo Ville Leppälä, Junctionin toimitusjohtaja.

Tänä vuonna Junction painottaa erityisesti kotimaisten yritysten ja huippukoodarien kohtaamista ja uusia rekrytointeja. Junctioniin haki 4000 ihmistä, joista parhaat osaajat valittiin mukaan viikonlopun kestävään hackathoniin. Osallistujia odottaa tänäkin vuonna partneriyritysten haasteet, joissa he pääsevät ratkomaan yritysten todellisia ongelmia. Mukana on yrityksiä suomalaisista startupeista kansainvälisiin suuryrityksiin. Tänä vuonna haasteensa osallistujille on esittänyt muun muassa Spotify, Smartly.io, Euroopan Avaruusjärjestö ja Planmeca.

24.11–1.12 järjestettävä Terminal-ohjelma sitouttaa osallistujia Suomeen ja luo entistä syvempiä yhteyksiä osaajien ja paikallisten yritysten välillä. Mukaan ohjelmaan on valittu Junctionin 100 rekrytointimielessä potentiaalisinta ulkomaalaista osallistujaa. Viikonlopun hackathonin lisäksi osallistujat pääsevät ohjelman aikana tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja vierailemaan pääkaupunkiseudun kuumimpiin kasvuyrityksiin. Terminal huipentuu Slush-vierailuun 1.12. Kaikkien osallistujien toiveena on uusi työpaikka uudessa maassa. 

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Junction järjestää vuosittain useita koodaustapahtumia syksyisen päätapahtumansa lisäksi. Junction on myös levinnyt maailmalle. Tänä vuonna Junction-hackathoneja järjestetään sekä Japanissa että Kiinassa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template